fbpx
 

Vem kan motstå en Italiensk buffé?

Italiensk buffé – inget krångel!

De italienska smakerna passar mycket bra att kombinera i en buffé. Rena, goda, fräscha råvaror av hög kvalitet. Inget krångel. Bara jättegott! Dessutom tilltalar vår Italienska buffé väldigt många. Det gör det lätt att bjuda!

Italiensk buffé – NYA RÄTTER!

355 kr
Salviastekt kalv med sardellmajonnäs och gremolata
Panzanellasallad med surdegskrutonger
Örtmarinerade oliver
Pasta med kronärtskockshjärtan & grillad paprika
Mozzarella- & ruccolasallad med olivolja, basilika & syltad rödlök
Mortadella, salami & lufttorkad skinka
Gorgonzola Dolce med marmelad
Romansallad med hyvlad parmesanost
Kryddad olivolja
Surdegsbröd
Växtbaserat “smör”

Beställ i god tid men senast tre vardagar före leverans. Minsta beställning är 15 portioner. Moms och frakt tillkommer på samtliga priser.

Vad vet du om olivolja?

Det finns en uppsjö av olivolja i matbutikerna nu för tiden. Den bästa oljan är Extra Virgin Oil. De nyplockade oliverna kallpressas (max 35 grader) enbart med hjälp av tryck. Det är alltså en helt kemikaliefri process. Denna olja används i första hand som krydda och priset är högt. Virgin oil är det som kommer ur den andra pressningen och denna olja används främst i matlagning. Till slut måste man få ur oljan ur fruktmassan med olika industriella metoder vilket kallas varmpressning. Då kan det tillkomma tillsatser. Olio di oliva som är den sämsta formen av olivolja används vid tillverkning av exempelvis tvål. Så läs noga på förpackningen när du köper olivolja!Kontakt