fbpx

Ekologiskt, socialt och ekonomiskt ansvar

Det är lätt att säga att vi tänker på miljön och framtiden. Det är en annan sak att verkligen göra det. Någonstans i företagets fundamentala riktlinjer och bas finns hos oss på Elwing & Co. en vilja att verkligen ta ansvar. Vi satte oss ner en gång i början på nittiotalet och hade ett viktigt famljeråd där vi diskuterade igenom hur och med vilka grunder vi skulle driva företaget.

Att följa kollektivavtalen

En sak som vi gjorde väldigt snabbt var att gå med i Visita (som då hette SHR) – vår arbetsgivarorganisation. Vi ville vara en schysst arbetsplats där vi värnar om den anställde både socialt och ekonomiskt. Idag när vi anställer unga personer så känner vi oss stolta när vi berättar för dem vad det innebär att vara kollektivansluten, många har inte en aning om vad det betyder och pensionen känns långt bort. Likaså risken att råka ut för ett olycksfall i arbetet eller annat som kan hända där kollektiva försäkringar är ett fantastiskt skyddsnät.

Hur många fraktioner kan man sortera soporna i?

När det gäller miljön finns det jättemycket att jobba med och det är ett kontinuerligt arbete som vi också stolta har sysslat med i årtionden. Vi sorterar idag i över 20 fraktioner och vi byter successivt ut t ex engångsmaterial till mer och mer miljövänliga sådana. Vi var väldigt tidiga med att kompostera (och bidra till biogas) i Solna kommun. Idag är det helt naturligt att göra det, men det var det inte för 10 år sedan. Vi är medlemmar i Hållbara restauranger som du kan läsa mer om här. Och vi hjälper våra gäster och kunder att tänka mer miljövänligt med hjälp av vår egen märkning Noga Utvalt av Elwing & Co.

Sponsoring och bidrag

I över 10 år har vi levererat julbord, påskbufféer, vanliga bufféer, luncher och annat till försäljarna av Situation Stockholm. Vi tycker nämligen att organisationen Situation Stockholm gör ett fantastiskt arbete och ger hjälp till självhjälp för utsatta männinskor. Vi värnar också om och sponsrar Trygga Barnen. Däremot sparsamma med sponsoring och bidrag till andra ändamål, vi vill fokusera på det vi vet mycket om och tror på.

Trogna kunder

Vi är tacksamma över att vi har kunder som stannat hos oss under decennier, vissa ända sedan vi startade företaget. Lojalitet är en väldigt viktig sak för oss och vi försöker visa vår tacksamhet genom att alltid göra lite bättre ifrån oss och inte ta någonting för givet.

 

Kontakt