Många konsumenter och uppköpare (inklusive våra anställda) upplever idag ett alldeles för stort utbud av miljö-/eko-/fairtrade-/hållbara produkter och har svårt att förstå vad allting innebär och hitta i ”djungeln”. Som cateringfirma använder vi ett extremt brett sortiment av varor och tjänster, vi vill medverka till att våra kunders konsumtion i längden blir hållbar.
Vi har ett ”nålsöga” som innebär en typ av egen märkning, ”Noga utvalt av Elwing & Co.”. För att en produkt ska bli noga utvald av oss så måste den ha minst en eller helst flera certifieringar. Maträtter som har symbolen innehåller minst 50% certifierat innehåll, vi strävar mot att hela tiden öka denna procentsats. I oktober har vi många bufféer som kommer upp i 80-90% certifierat innehåll. När det gäller drycker eller färdigpackat godis/snacks (t ex på Café Berwald) är alla markerade produkter 100% certifierade. Vi vill i varje valsituation göra medvetna val. När vi nu efter 5 års arbete utvärderar detta “nålsöga” har vi kommit fram till att det är ett fantastiskt arbetsredskap för oss internt. Vi har blivit vassa på att i varje inköpssituation tänka till en extra gång. “Noga Utvalt” har i september 2018 lett till att vi gick till final i kategorin “Årets hållbara meny” i samband med Hållbara restaurangers 5-årsjubileum.
För närvarande ser listan över certifieringar/utvalda produkter ut som följer:
Bufféer/maträtter som har markeringen Noga utvalt består till minst 50% av certifierade/utvalda produkter, ofta är andelen mycket högre. Fråga gärna! Hela vår ordinarie vinlista består av miljömärkta viner (oftast ekologiska eller biodynamiska). I din offert kommer du att se vilka rätter och vilka drycker som är Noga utvalda.