Påskbuffé – sill, ägg och mycket mer

Påskbuffé – Noga utvald dessutom!

Under två exklusiva veckor under april 2017 levererade denna härliga påskbuffé. Inspirerande och lätt att bjuda på! 2018 kommer vi med nya rätter.

Påskbuffé noga_utvalt1

295 kr
Lammrostbiff från Gotland i tunna skivor med en dressing på ramslök, örter &
Kallrökt gravad lax med Dijoncrème
Dillkokt gourmetpotatis
Vårprimörsallad
Elwings inlagda sill
Klassisk gubbröra i krustad
Ägghalvor med löjromsmousse (löjrom från Kalix)
Brännvinsost
Elwings Noga utvalda brödkorg (surdegsbröd, knäcke & Elwings mörka)
Ekologiskt smör

Vi passar på att bjuda på ett recept på klassisk Gubbröra. Den serveras året runt men med fördel på påsken. Smaklig spis!

Gubbröra (4 portioner)
2 ansjovisfiléer
2 ägg
3,5 msk majonnäs
25 gr löjrom
1,5 msk finskuren gräslök
knäckebröd i bit
dill till garnering

Så här gör du: Hårdkoka äggen. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar snabbt. Skala och finhacka äggen och ansjovisen. Blanda ägg, ansjovis, majonnäs, löjrom och gräslök i en bunke. Lägg röran i en skål och klipp över lite dill. Servera som drinktilltugg ihop med en skål knäckebitar.